Egypt je na Vašu návštevu pripravený po celý rok

Počas hlavnej turistickej sezóny sa teploty šplhajú až k 50 stupňom. Spoznávanie krajiny v tak horúcich podmienkach je veľmi náročné. Vlastne, v takýchto horúčavách je najlepšie s drinkom pri vode. Ak rozmýšľate, kde si oddýchnuť aj mimo leta a nechce sa Vám zrovna letieť cez pol sveta, dajte šancu Egyptu.

egypt

Jar, jeseň, zima. Naozaj?

Presne tak. V Egypte máte naozaj o zábavu postarané po celý rok. Mimo hlavnej turistickej sezóny nie je vôbec nudný. Áno, turistov je výrazne pomenej. Ale to je len výhodou. O to lepšie sa Vám bude relaxovať na pláži. Aj hotel bude prázdnejší a na večeri tichšie.
Na výletochsa to nebude hemžiť spotenými turistami a nebude Vás unavovať páliace slnko. Mimo sezóny býva príjemných 20stupňov, záleží na období, kedy sa sem vyberiete. Niekedy aj menej. More je však stabilne teplé a preto stále môžete objavovať jeho najväčšie bohatstvo. V tomto období vám výborne poslúži neoprén. Egypt je preslávený bohatým podmorským svetom, ktorý očarí určite aj Vás.

Choďte na výlet.

Či už sem idete iba za odpočinkom, vždy môžete využiť niektorý z dní na návštevu svetoznámych pamiatok. Bohatá história a zaujímavé prírodné scenérie so stabilným počasím, robia z Egypta výbornú destináciu na návštevu kedykoľvek počas roka. Mnoho pamiatok je zaradených do UNESCO, svetového kultúrneho dedičstva.

moře

  1. Pyramídy v Gize
  2. Chrám v Karnaku
  3. Luxor
  4. Údolie kráľov
  5. Káhira a ostatné púšte ako Biela púšť, Čierna púšť,
  6. Hurgada
  7. Plavba po Níle
  8. Pyramídy
  9. Sfinga
  10. Plavba loďou k najkrajším miestam na potápanie

Egyptskou národnou menou je Egyptská libra, ale určite nič nepokazíte nič nepokazíte, ak budete platiť Americkými dolármi. Nezabúdajte zjednávať. Vždy a všade. Nedajte sa zlákať na „výhodný“ nákup neodbytnými predajcami. Vodu pite len balenú, nie tú z vodovodných kohútikov. Je dobré mať na pamäti, že ide o arabskú krajinu, v ktorej platia určité odlišnosti. Kultúrne rozdielnosti by Vás nemali odradiť od vnímania všetkých krás, ktoré staroveký Egypt ponúka.